Festat janë zakonisht ngjarjet e rëndësishme që i bëjnë familjet apo brezat bashkë. Të gjithë janë të lumtur, flasin, shkëmbejnë ide, teksa vëmendjen në tryezë e marrin më të moshuarit, në emër të respektit ndaj tyre, por edhe moshës.

Por, që gjyshërit të krijojnë një ambient ku nipërit të ndihen të rehatshëm, që ata të rikthehen përsëri, gjyshi dhe gjyshja duhet të dinë çfarë flasin dhe si të sillen. “Por, pa dashje me dëshirën për të dhënë këshilla, gjyshërit krijonë një ambient të parehatshëm për nipërit,” thotë Ann-Louise Lockhart, psikologe.

Ja cilat janë pesë shprehjet që gjyshërit nuk duhet t’ua thonë nipërve që të mos i bëjnë të ndihen keq apo jo rehat.

#1 “Mos i tregon prindërve për…”

#2 “Ke ndryshuar kaq shumë. A ke shtuar peshë?”

#3 “Uau, ti ke ngrënë më shumë se unë!”

#4 “Je shumë i/e llastuar”

#5 “Prindërit e tu e kanë gabim në lidhje me…”