Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj së bashku me ministren e Rinisë, Bora Muzhaqi, me anëtarë të Këshillit Bashkiak dhe përfaqësues të Bashkisë, ishin prezentë në një organizim rinor, ku të rinjtë ishin ndarë në panele të ndryshme sipas profileve ku ato studiojnë.

Kryebashkiaku Veliaj tha se Bashkia e Tiranës i ka mbështetur të rinjtë në të gjitha kërkesat dhe idetë e tyre.

“Kur një grup studentësh na tha se kemi nevojë që aboneja e studentëve të jetë falas, sepse çmimet janë rritur, kushtet janë më sfiduese për atë që është student, be iu përgjigjëm pozitivisht kësaj nevojë dhe aboneja e studentit në Bashkinë e Tiranës është falas. Pastaj, një grup tjetër studentësh kërkoi ndihme për konviktet dhe ne iu përgjigjëm pozitivisht në Këshillin Bashkiak, duke paguar 50% të kostos se konvikteve. Një grup tjetër studentësh dhe gjimnazistësh thanë se nuk ka sens që të mbyllen palestrat pas mësimit dhe ne i lamë të hapura për komunitetin. Po ashtu, do ju japim hapësirën më të madhe të Republikës së Shqipërisë, që është Piramida e Tiranës, për ta kthyer në qendrën më të madhe të punëve të së ardhmes, të kodimit”, tha Veliaj.

Ai shtoi se ka nevojë për ndihmën e të rinjve që t’i japin një dorë për të çuar vendin vetëm përpara.

“Sa herë që kishit një nevojë përgjigja jonë ka qenë “po”. Kur ju kishit një nevojë, kur ju kishit një ide, kur ju kishit një propozim, ne ju përgjigjëm pozitivisht. Sot kam unë nevojë për secilin prej jush, kam nevojë të më ndihmoni ta çojmë vendin përpara. Me votën tuaj, kam nevojë të më ndihmoni me njohjet tuaja, kam nevojë të më ndihmoni me shoqërinë tuaj, kam nevojë të më ndihmoni me entuziazmin tuaj dhe kam nevojë të më ndihmoni me një fushatë pozitive që e çon Tiranën vetëm përpara, që e çon skuadrën tonë vetëm përpara, që përgatit përpara syve tanë një Tiranë për një brez të ri, që i çon projektin tonë të shkollave të reja, përveç 40 shkollave edhe shkollat e “Astir” edhe të “Yzberisht” edhe të “Kashar” edhe të “Liqeni Thatë” edhe të “Sauk” deri në fund. Kam nevojë që edhe Piramidën ta bëjmë histori të jashtëzakonshme suksesi, kam nevojë për ndihmën tuaj që ne Kampusin e Universitetit të Tiranës të Qytetit Studenti ta kthejmë më të bukurin në rajon”, nënvizoi Veliaj.