Policia gjermane ka bërë bilancin e një operacioni të nisur në tetor të një viti më parë kundër kultivimit të marijuanës.

Pas fillimit të hetimit, oficerët ishin në gjendje të gjenin një pronë komerciale në zonën industriale Hasselt të Dyseldorfit si një e ashtuquajtur “qendër logjistike” dhe vend fjetje për “punonjësit”.

Gjatë kontrollit në maj, policia sekuestroi 110 kilogramë marijuanë dhe para të gatshme në vlerë prej 16 mijë eurosh. Aty u gjet dhe një 27-vjeçar shqiptar i cili më pas u arrestua.

Falë bashkëpunimit të mirë me zyrën e prokurorit publik, u identifikua gjithashtu një pronë komerciale në Düsseldorf-Heerdt, në kufijtë e qytetit të Neuss. Aty, oficerët mundën të konfiskonin 1100 bimë kanabis. Aty janë gjetur dhe arrestuar edhe dy shtetas shqiptarë të moshës 33 dhe 35 vjeç.

Sipas raportit të LKA NRË, rendimenti mesatar i plantacioneve të kanabisit për korrje ishte rreth 100 kilogramë kanabis, që rezulton në një rendiment vjetor prej 300 kilogramësh me tre korrje të mundshme. Prandaj, vlera e shitjes së të ardhurave vjetore duhet të jetë rreth 1,350,000 euro.

Një plantacion i brendshëm kanabisi me 2200 bimë u zbulua në Dessau (Saksonia-Anhalt) në tetor 2022. Aty dolën indikacionet e para të një bande që vepronte në nivel kombëtar.

Hetimet u kryen më pas edhe në Saksoninë e Ulët, Rhineland-Pfalz dhe Baden-Württemberg. Aty u sekuestruan gjithsej tetë plantacione kanabisi me rreth 11,200 bimë. Gjithashtu, u arrestuan edhe 20 shqiptarë të tjerë.