Nëse doni të udhëtoni për të bërë selfie, atëherë Portofino në Itali mund të mos jetë destinacioni ideal i pushimeve për ju.

Sipas mediave të huaja, ky qytet ka vendosur një rregull që në zona të caktuara nuk mund të ndalesh për të bërë fotografi dhe për të mbajtur turistët e tjerë të mos admirojnë bukurinë që ofron vendi.

Nëse qëndroni shumë gjatë në këto zona, mund të gjobiteni deri në 275 €.

Vendimi u mor pasi kryesisht zonat kryesore të qytetit ishin të mbipopulluar me njerëz, ku shumica prej tyre vinin vetëm për të bërë foto.

Portofino njihet për bukurinë e saj dhe kjo është bërë një nga arsyet pse vizitohet shumë shpesh nga turistë nga e gjithë bota.

Kryetari i Bashkisë së Portofino-s, Matteo Viacava tha se po krijohet kaos i plotë nga turistët që ndalojnë për të fotografuar, gjë që po shkakton shumë trafik.

Ky rregull, i cili ka hyrë në fuqi gjatë javës së Pashkëve dhe do të qëndrojë në fuqi deri në tetor, do të zbatohet nga mëngjesi deri në orën 18:00.

Portofino nuk është i vetmi qytet që ka lëshuar një ndalim të ngjashëm gjatë verës. Ka disa vende të tjera që e kanë miratuar këtë rregull në Shtetet e Bashkuara, Francë dhe madje edhe në Mbretërinë e Bashkuar.

Si Nju Jorku ashtu edhe Kalifornia po i ndalojnë njerëzit të bëjnë selfie në kopshte zoologjike dhe zona që mund të jenë të rrezikshme për shkak të kafshëve të egra.