SHBA tha se nuk mund të spekulojë mbi shkakun e rrëzimit të helikopterit që mbante, ndër të tjera, presidentin iranian Ebrahim Raisi. 

Në veçanti, Sekretari i Mbrojtjes i SHBA Lloyd Austin tha se ai nuk kishte njohuri për shkakun e rrëzimit dhe se ai nuk shih domosdoshmërisht implikime më të gjera për sigurinë rajonale.

“ Nuk mund të spekuloj se cili mund të ketë qenë shkaku. Ndërsa Irani zgjedh një president të ri, ne riafirmojmë mbështetjen tonë për popullin iranian dhe luftën e tij për të drejtat e njeriut dhe liritë themelore”, tha Austin.