Një sëmundje e qenve që mund të kalojë nga qentë te njerëzit po përhapet mes qenve në Britani për herë të parë.

Brucella canis është një sëmundje që çon në infertilitet te qentë dhe është e pashërueshme. Ndërsa më parë kjo sëmundje është parë vetëm te kafshët e importuara.

Por Dr Christine Middlemiss, kryeshefe veterinare në Departamentin për Mjedisin, Ushqimin dhe Çështjet Rurale, tha për Telegraf se tani ka prova se disa qen po kapin infeksionin në Mbretërinë e Bashkuar.

Nuk konsiderohet endemik për shkak të numrit të ulët dhe të gjithë qentë britanikë që kapën Brucella canis ose ishin çiftuar me një qen të importuar, kishin kontakt me një qen shtatzënë të importuar ose janë pasardhës të një importi.