Sekretari amerikan i Shtetit Antony Blinken njoftoi të hënën se Shtetet e Bashkuara kanë dhënë 457.5 milionë dollarë shtesë për sigurinë në Ukrainë.

Kjo paketë do të shërbejë “për të rritur përpjekjet e agjencive ukrainase të zbatimit të ligjit dhe të drejtësisë penale për të përmirësuar kapacitetin e tyre operacional dhe për të shpëtuar jetë, ndërsa ato vazhdojnë të ndihmojnë në mbrojtjen e popullit ukrainas, lirisë së tij dhe demokracisë së tyre nga lufta brutale e agresionit të Kremlinit”, thuhet në deklaratë.

Përveç kësaj, Blinken tha se ndihma mund të kontribuojë në mbështetjen amerikane “për përpjekjet e qeverisë ukrainase për të dokumentuar, hetuar dhe ndjekur penalisht mizoritë e kryera nga forcat ruse, duke u mbështetur në marrëdhëniet  e gjata të SHBA-së me agjencitë e drejtësisë penale ukrainase.