Departamenti amerikan i Shtetit ka vendosur sanksione ndaj individëve dhe kompanive të akuzuara për gjenerim të paligjshëm të të ardhurave për qeverinë e Koresë së Veriut.

Zyra e Departamentit të Thesarit për Kontrollin e Pasurive të Huaja (OFAC) ka sanksionuar Chilson Trading Corporation.

Bëhet me dije se sanksionet i janë vendusur për shkak se është përdorur nga Koreja e Veriut për të mbledhur të ardhura në valutë të huaj dhe inteligjencë.

Gjithashtu theksohet se Korea Paeko Trading Corporation është akuzuar për gjenerimin e fondeve për qeverinë e Koresë së Veriut që nga vitet 1980 duke kryer projekte arti dhe ndërtimi në të gjithë Lindjen e Mesme dhe Afrikë.