Jens Stoltenberg do të largohet nga posti në tetor 2024, ka konfirmuar vetë ai.

Ai ishte vendosur të jepte dorëheqjen këtë vit, por me luftën e ndezur, aleanca e zgjati mandatin e tij me 12 muaj të tjerë për të mbajtur udhëheqësin me përvojë në krye për një total prej 10 vjetësh.

I pyetur nëse ky vit është vërtet zgjatja e tij e fundit, ish-kryeministri norvegjez tha: “Po, kjo është zgjatja ime e fundit.

“Është një privilegj të shërbesh si sekretar i përgjithshëm i NATO-s dhe është jashtëzakonisht kuptimplotë, veçanërisht tani, kur ka një luftë të plotë në Evropë”- u shpreh ai për CNN.