Dy persona janë vrarë dhe pesë të tjerë janë plagosur nga të shtënat që ndodhën gjatë një ceremonie të diplomimit të shkollës së mesme në Richmond, Virxhinia.

Zyrtarët e shkollës thonë se të shtënat ndodhën gjatë një ceremonie në shkollën e mesme Huguenot.

Një tjetër diplomim i planifikuar për të martën u shty dhe të gjitha klasat janë anuluar të mërkurën.

Viktimat që u vranë ishin një 18-vjeçar i cili ishte pjesë e klasës së maturantëve dhe babai i tij 36-vjeçar, thotë policia. Policia ende nuk ka bërë të ditur identitetin e tyre.

Një i dyshuar 19-vjeçar është marrë në paraburgim, sipas shefit të policisë së përkohshme të Richmond, Rick Edwards. Ai tha se policia beson se ai e njihte të paktën njërën nga viktimat.

Një person tjetër u gjet i armatosur me një pistoletë dhe fillimisht u ndalua, por policia tani beson se ai nuk ishte i përfshirë në sulm.

Të shtënat ndodhën në Monroe Park pasi ceremonia kishte përfunduar në kampusin e Universitetit të Commonwealth të Virxhinias.