Një tërmet me magnitudë 4.5 ka rënë pak minuta më parë.

Sipas EMCS epiqendra e tërmetit ka qenë në detin Atriatik, ndërsa thellësia fokale ka qenë 10 kilometra.

Epiqendra ka qenë 35 kilometra nga rajoni italian i Sannicandro Garganico.

Lëkundjet e tërmetit janë ndier edhe në qytetin e Foggias, por nuk kanë shkaktuar asnjë dëm material, për shkak se epiqendra ishte në det dhe kishte thellësi.