Donald Trump ka sfiduar pa u frikësuar të gjithë rivalët të cilët sipas tij po përpiqet t’i shkatërrojnë kandidaturën për nominimin e republikanëve në janar të vitit 2024.

Së fundmi ai mbërriti në panairin e fundjavës në Florida, aty ku ndodhej edhe rivali Ron DeSantis, ndërsa e papritura erdhi nga të pranishmit që duartrokitën sapo ish-presidenti amerikanë mbërriti aty.

Sipas raportimeve ai ishte një moment i rëndësishëm, ku vetëm në pak momente Trump e riktheu të gjithë vëmendjen tek vetja e tij

Ishte një moment që mishëroi gjendjen e garës së emërimit presidencial republikan në vitin 2024: Trump është shumë përpara në sondazhet kombëtare, duke eklipsuar guvernatorin e Floridës dhe pjesën tjetër të fushës, të cilët deri më tani kanë qenë në humbje se si ta ngushtojnë atë hendek.

Panairi Shtetëror i Iowa-s është një domosdoshmëri politike për kandidatët aspirantë presidencialë në shtetin Midwestern që nis garën për nominimin e republikanëve në janar. Por me Trumpin që kryeson DeSantis me 34 pikë përqindjeje mes votuesve të mundshëm republikanë në një sondazh, panairi këtë vit kishte ajrin e një kurorëzimi dhe jo të një konkursi bukurie. .

Pavarësisht problemeve ligjore të Trump, ai është paditur tre herë këtë vit dhe mund të paditet për herë të katërt në Gjeorgji këtë javë, ai mban një nga epërsitë më të mëdha në zgjedhjet paraprake në historinë elektorale të SHBA.

Ndërkohë, DeSantis ka pasur dy ndryshime të stafit në tre javët e fundit dhe është zhytur në votime, ndërsa ai me dëshpërim përpiqet të rikalibrojë fushatën e tij.