Pentagoni publikoi një video të një UFO që fluturonte mbi një zonë aktive konflikti në Lindjen e Mesme në vitin 2022, dhe ekzistenca e saj e thjeshtë krijon “probabilitetin e zjarrit të paqëllimtë të kryqëzuar”, sipas një eksperti.

Klipi i shkurtër i një rruzulli metalik që fluturonte me një ritëm të shpejtë u shfaq gjatë seancës dëgjimore të së mërkurës përpara Nënkomitetit të Shërbimeve të Armatosura të Senatit për Kërcënimet dhe Aftësitë e Shfaqura.

Objekti u pa për herë të parë duke lëvizur nga lart djathtas i ekranit në të majtë poshtë. Zhduket përkohësisht nga pamja dhe më pas rishfaqet për pak kohë.

“Këto janë në thelb të gjitha të dhënat që kemi për këtë ngjarje,” tha Dr. Sean Kirkpatrick, drejtor i Zyrës së Zgjidhjes së Anomalive në të Gjithë Domenet (AARO). “Do të jetë praktikisht e pamundur të identifikohet plotësisht kjo bazuar në atë video.”

Rrotulla e Lindjes së Mesme e vitit 2022 konsiderohet një “rast i pazgjidhur”, u tha Kirkpatrick ligjvënësve dhe pamjet i kujtuan Jeremy Corbell “Rrumbullakët e Mosulit”, një rruzull metalik me pamje të ngjashme të regjistruar nga një aeroplan spiun amerikan që fluturonte mbi Mosul, Irak, në vitin 2016.

Corbell, një gazetar investigativ dhe producent dokumentarësh, i cili ishte i vetmi civil i emëruar gjatë seancës historike të Kongresit për UAP në maj 2022, ndau një imazh të “Mosul Orb” të vitit 2016 me Fox News Digital gjatë një interviste në shkurt.

Çështja e UAP-ve – Fenomenet Anomali të Paidentifikuara, që është fjala e krijuar nga qeveria për UFO-t – në një zonë konflikti aktiv krijon probleme të mundshme sepse luftëtarët nuk e dinë asetet e kujt janë, tha Corbell.

Ai “ngjall një nivel shtesë shqetësimi për shkak të probabilitetit të zjarrit të padëshiruar”, tha Corbell për Fox News Digital pasi pa seancën e së mërkurës. “Potenciali për keqidentifikim mund të jetë shkatërrues dhe duhet të jetë një thirrje për veprim për sigurinë e anëtarëve të shërbimit tonë.”