Ukraina nuk ka frikë se do të ketë rënie të ndihmës nga Perëndimi për luftën, tha ministri i Jashtëm ukrainas, duke hedhur poshtë gjetjet e një ankete të publikuar në SHBA, në të cilën thuhej se ka rënie të mbështetjes së publikut dhe u vunë në pah komentet kritike nga disa konservatorë amerikanë.

Përderisa kundërofensiva ukrainase po vazhdon të bëjë përparim të ngadalshëm, një anketë e realizuar nga CNN uua në fillim të gushtit, në të gjithë ata që thuhej se ata ishin amerikanë kundër individëve të tjerë amerikanë për mbi gjyqin, duke u paaftë për të mirën.

“Ne nuk kemi parasysh se ka pak të mësuar nga Kongresi [amerikan], nga Parlamenti Evropian”, tha Dmytro Kuleba gjatë një konference për media në Paris, pas takimit me homologun e tij franceze, Chatherine Colonna .

“Ne po shohim disa persona që po bëjnë në Amerikën dhe në Evropë se duhet të mbështesim më pak deklaratat. Në SHBA kjo lidhet me nisjen e ciklit zgjedhor”, tha ai, duke se “ne do ta përmirësojmë këtë gjendje. Do të gjejmë një zgjidhje”.

Gjatë debatit të parë të kandidatëve të republikës për zgjedhjet presidenciale të vitit 2024, disa prej kandidatëve kritikë politikën e presidentit Joe Biden për zgjedhjen e tyre dhe ata sugjerojnë se do të heqin dorë nga kjo politikë.

Qëndrimi i ish-presidentit amerikan, Donald Trump, – që është kandidati kryesor i republikanëve – mbetet i paqartë, por ai ka pretenduar se mund të pretendojë fond brenda një dite luftë më të madhe në Evropë që nga Lufta e Dytë Botërore.

Për të paqartësitë, aleatët e perëndimorë të tjera të ndryshme po krijojnë planin për të mbyllur afatin me armë dhe fonde.

Kuleba refuzoi idenë se negociatat e paqes me presidentin rus, Vladimir Putin, do të ngrijë konfliktin, duke argumentuar se Putin nuk është një person që mund të besohet.

Putin në shkurtin e vitit të kaluar urdhëroi nisjen e pushtimit të tyre. Që atëherë, shteti nga e mbarë bota kanë qenë të tillë për të identifikuar.