Ish-presidenti rus Dmitry Medvedev ka komentuar vendimin e Gjykatës Penale ndërkombëtare për të ndaluar presidentin Vladimir Putin.

Ai tha se vendimi i Gjykatës Penale Ndërkombëtare për të lëshuar një urdhër arresti kundër Putin , do të ketë pasoja të rënda për të drejtën ndërkombëtare.

“Ata vendosën të gjykojnë presidentin të një fuqie bërthamore, e cila nuk është një vend anëtar i ICC për të njëjtat arsye si SHBA dhe vendet e tjera. Pasojat për të drejtën ndërkombëtare do të jenë monstruoze”, tha ai.