Imagjinoni të rrisni 44 fëmijë si nënë beqare. Si do t’i përballonit ushqimin, veshjet, edukimin? Ky është realiteti për Mariam, një grua që mban rekordin për numrin më të madh të fëmijëve të lindur. Një grua e jashtëzakonshme që dëshmon se një nënë mund të përballojë gjithçka kur bëhet fjalë për fëmijët e saj.

Një fëmijëri plot tragjedi!

Mariam ka lindur më 25 dhjetor 1980, në Ugandën qendrore . Ajo nuk pati asnjë rast të shijonte fëmijërinë e saj, pasi u martua në moshë të re me një burrë 40-vjeçar. Ai e trajtoi atë keq. Ajo mbeti shtatzënë për herë të parë në periudhën e adoleshencës dhe solli në jetë binjakë. Dy vite më vonë, Mariam pati trenjakë, dhe më pas katërnjakë. Ajo kuptoi se kishte një gjendje të rrallë gjenetike që e bëri atë të prodhonte vezë të shumta në çdo cikël ovulimi. E njëjta gjë rezulton në lindje të shpeshta të shumëfishta. Ajo tregon se babai i saj kishte të njëjtën gjendje dhe kishte 45 fëmijë me gra të ndryshme. Të gjithë ata ishin binjakë, trenjakë, katërnjakë ose pesënjakë. Ajo donte të ndalonte të lindte fëmijë, por mjekët e këshilluan ndryshe.

Gjendja e Mariam, e njohur si hiperovulimi, i bëri edhe vezoret e saj më të mëdha se normalja. Ajo u këshillua nga mjekët që të vazhdojë të ketë fëmijë, pasi ndalimi mund të çojë në komplikime shëndetësore. Burri i saj refuzoi ta ndihmonte. Në kohën kur ishte 23 vjeç, ajo kishte 25 fëmijë. Në kohën kur ajo ishte 36 vjeç, ajo kishte 44 fëmijë, duke përfshirë tre grupe katërnjakësh, katër palë trenjake dhe gjashtë grupe binjake. Ajo ka kaluar gjithsej 15 shtatzëni dhe gjashtë nga fëmijët e saj vdiqën në lindje. Ajo ka 16 vajza dhe 22 djem.

Ajo mban një titull rekord botëror!

Pjelloria e Mariam është e pakrahasueshme me asnjë grua tjetër në botë. Sipas rekordeve botërore Guinness, shumica e fëmijëve të lindur nga një nënë janë 69 vjeç midis viteve 1725 dhe 1765. Mariam kishte 15 shtatzëni, secila me të paktën dy fëmijë. Ajo është nëna e katërt më pjellore në histori.