Qytetarët spanjoll kanë kritikuar kryeministrin Pedro Sanchez për gjestin që ai bëri pasi takoi një grua me ngjyrë në Madrid.

Pasi shtrëngoi dorën me gruan që po i buzëqeshte, ai  bëri një akt të cilësuar si racist në komentet e shumta në rrjetet sociale.

Sanchez menjëherë fshiu dorën menjëherë pasi u largua nga gruaja me ngjyrë pa u shqetësuar se kamerat po regjistronin.

Mbrojtësit e të drejtave të njeriut në Spanjë bënë një deklaratë ku thanë se veprimi i kryeministrit spanjoll ishte një gjest racist që mund të shkaktojë probleme dhe një valë reagimesh.