Serbia dhe SHBA kanë luftuar së bashku në “momente historike” dhe Beogradi dëshiron të vazhdojë të përmirësojë marrëdhëniet me Uashingtonin, ka deklaruar presidenti serb Aleksandar Vuçiç. Megjithatë, marrëdhëniet midis të dy vendeve janë shndërruar nga të tensionuara në haptazi armiqësore në kohët e fundit.

Vuçiç mori pjesë në një pritje në ambasadën e SHBA-së në Beograd të martën me rastin e Ditës së Pavarësisë, të cilën SHBA e feston më 4 korrik.

Në një postim në llogarinë e tij në Instagram, lideri serb e përshkroi festën si “një nga momentet më të rëndësishme në historinë e SHBA” dhe “një kujtim i përkushtimit ndaj frymës së lirisë dhe drejtësisë…në të cilën mbështetet e kaluara, e tashmja dhe e ardhmja e Serbisë”.

“Aleatët në momentet historike vendimtare, Serbia dhe SHBA ndajnë një partneritet dhe bashkëpunim të gjatë dhe shpresoj të vazhdojmë të përmirësojmë marrëdhëniet tona bazuar në respektin dhe mirëkuptimin reciprok”, përfundoi Vuçiç.