Një zjarr, i shkaktuar nga një erë e fortë, përfshiu ishullin Elba (Livorno) dhe, në veçanti, territorin e Rio d’Elba. Si masë paraprake, fshati Camping Canapai i cili ndodhet në një zonë kodrinore pranë Ortano u evakuua si masë paraprake. Qindra turistë dhe disa banorë u evakuuan gjithashtu.

Për momentin nuk ka persona të lënduar apo persona të përfshirë, ndërsa rruga provinciale për në Rio është mbyllur dhe qarkullimi është devijuar në rrugën Volterraio. Flakët janë të dukshme edhe nga Piombino.

Zjarri, siç shpjegohet nga dhoma rajonale e mbrojtjes civile, u zhvillua në një zonë të pyllëzuar në San Felo. Për shkak të erës, balli u zgjerua shpejt, duke kërcënuar një shtëpi. Që nga mëngjesi i së martës janë në veprim tre helikopterë të Rajonit, përveç dy Canadair. Në operacionet e shuarjes së zjarrit në tokë janë përfshirë 12 ekipe vullnetare të zjarrfikësve në pyje dhe punonjës të pylltarisë.

“Po ndjek zjarrin e rënë në ishullin Elba, Rio nell’Elba në San Felo me sallën e operacionit”, ka shkruar presidenti i Toskanës, Eugenio Giani në mediat sociale.