Rreth 850 njerëz janë ende të zhdukur dhe 114 janë zyrtarisht të vdekur pas zjarreve në Maui, sipas përditësimit të fundit nga kryetari i bashkisë së qarkut Richard Bissen.

Kryebashkiaku i qarkut e bëri këtë përditësim në një video të postuar në Facebook, duke i kujtuar publikut se numri i të vdekurve pritet të rritet.

Është detyra ime e trishtuar të raportoj se janë konfirmuar 114 vdekje”, tha kryebashkiaku në një video të postuar në Facebook. “Aktualisht janë 850 emra në listën e personave të zhdukur”

Bissen vuri në dukje se numri fillestar i njerëzve që fillimisht dyshohej se kishin vdekur ishte më shumë se 2,000, por u zvogëlua pasi u rivendosën komunikimet me telefon celular.

FBI, e cila po ndihmon në përpjekjet e kërkimit, kombinoi lista të ndryshme të personave të zhdukur për të dalë me numrin total të personave të zhdukur, shtoi kryebashkiaku.

Përditësimi i kryebashkiakut vjen pasi presidenti Biden do të vizitojë ishullin e shkatërruar pas kritikave se ai e vonoi ta bëjë këtë. Biden do të vizitojë ata që humbën shtëpitë dhe të dashurit gjatë fatkeqësisë dhe do të informohet nga zyrtarët publikë. Shtëpia e Bardhë tha se vazhdoi të merrte përditësime gjatë fundjavës pasi Biden lëshoi një sërë deklaratash publike për katastrofën pas deklaratës “pa koment” për të cilën ai u kritikua.