Mund të kemi një fqinj të ri planetar që rrotullohet vetëm katër vite dritë larg.

Astronomët kanë zbuluar prova të një planeti të tretë që rrotullohet rreth Proxima Centauri, fqinji më i afërt yjor i diellit tonë, në 25 trilion milje (40.2 trilion kilometra) larg.

Një vit dritë, distanca që drita kalon në një vit në vakum, është e barabartë me rreth 5.88 trilion milje (9.46 trilion kilometra).

Me një masë rreth një të katërtën e Tokës, objekti shkëmbor është një nga ekzoplanetët më të lehtë të gjetur ndonjëherë. Një studim që detajon zbulimin e botuar të enjten në revistën Astronomy & Astrophysics.

Ylli i vogël, xhuxh i kuq i zbehtë ka vetëm një të tetën e masës së diellit dhe tashmë është shtëpia e një planeti të konfirmuar me madhësinë e Tokës dhe ndoshta një kandidati të dytë, më të largët për planetin.