Tetë ushtarët  që morën pjesë në funeralin e Elizabeth-it  do të shkojnë në Irak për të luftuar kundër ISIS.

Ekipi nuk gaboi gjatë gjithë ditës, me çdo ushtar të veshur me çizme me taban gome për të shmangur rrëshqitjen në dyshemenë e gurit shumë të lëmuar të pallatit.

Pas misionit të tyre të suksesshëm, brenda javës ata do të fluturojnë nga Britania e Madhe në një bazë ajrore në Irakun verior e cila përdoret për të luftuar ekstremistët e ISIS në Siri.

Vihet re se detyra e ngritjes së arkivolit në shkallët e pjerrëta të kapelës 450-vjeçare të Shën Gjergjit ishte mjaft kërkuese, por performanca e tyre e përsosur në këtë ditë të ngarkuar ka fituar lavdërimin e kombit britanik, me fansat në të gjithë Britaninë të deklarojnë : “Ata e bënë krenar kombin tonë dhe Madhërinë e Tij”.

Burri më i ri në këtë grup ishte 19-vjeçari Fletcher Cox, i cili mori dhe një medalje toger,  nderimi më i lartë që mund të arrijë një ushtar i ri dhe në një fjalim ai tha se ambicia e tij e vetme ishte të marshonte për Mbretëreshën.

Tetë ushtarët u udhëhoqën me shembull nga rreshteri Dean Jones, i cili është instruktor në Akademinë Ushtarake Mbretërore Sandhurst (kjo është akademia ku Princi Harry u stërvit për t’u bërë oficer.

Garda e Grenadierëve është regjimenti më i lartë i rregullt i shtetit dhe daton në vitin 1656. Më pas u ngrit si Regjimenti i Lordit Ëentëorth për të mbrojtur Charles II të mërguar.