Nuk është e këshillueshme që buka e blerë në dyqan të qëndrojë në frigorifer. Molekulat e niseshtes në bukë rikristalizohen shumë shpejt në temperatura të ftohta, dhe bëjnë që buka të bajatet shumë më shpejt kur vendoset në frigorifer.
Bukët e blera në dyqan duhet të mbahen në një qese plastike të mbyllur me ajër në temperaturën e dhomës dhe jo në frigorifer. Bukët e blera zakonisht shiten në një qese letre, hiqni ato nga qesja kur ta merrni në shtëpi, mbështilleni fort në një qese plastike dhe ruajeni në temperaturën e dhomës.
Po bukën e bërë në shtëpi?
Nëse planifikoni të ngrini bukën e bërë në shtëpi, bëjeni sa më shpejt të jetë e mundur pas pjekjes dhe ftohjes. Mbështilleni me plastikë dhe,në mënyrë ideale, prisni bukën në feta përpara se ta ngrini. Nëse e bëni bukën tuaj, zgjidhni receta që përfshijnë yndyrna si gjalpë, vaj ose vezë. Këta përbërës do të ndihmojnë në ruajtjen e bukës dhe për ta mbajtur atë më të butë më gjatë.