Grejpfruti është një frut me një shije specifike, ka një shije specifike të ëmbël dhe të thartë, kjo është arsyeja pse disa njerëz e pëlqejnë atë më shumë, dhe disa njerëzve shija është tepër e pazakontë. Është e vërtetë që disa varietete ndryshojnë për nga ngjyra dhe vlerat ushqyese, por të gjitha janë të mira për shëndetin dhe linjat.

Më i popullarizuari është grejpfruti i kuq, i cili konsiderohet më i shëndetshmi për shkak të përmbajtjes së lartë të vitaminës C, likopenit dhe karotenoideve.

Grejpfruti është i pasur me vitamina, minerale dhe lëndë të tjera ushqyese

Është një burim i shkëlqyer i vitaminës C , e cila mbështet sistemin imunitar. Pulpa e një grejpfruti mund të sigurojë më shumë vitaminë C se sa doza e rekomanduar ditore, si dhe një të tretën e dozës së rekomanduar ditore të beta-karotenit. Ai gjithashtu përmban vitamina B dhe kalium.

Përveç vitaminave dhe mineraleve, grejpfruti përmban flavonoide, të cilat gjenden kryesisht në lëkurën, farat dhe membranën e bardhë të grejpfrutit. Avantazhi është se flavonoidet kanë veti antibakteriale, antifungale dhe antikancerogjene.

Shumë e quajnë këtë frut të thjeshtë e të rrumbullakët një superushqim

Ka veti që përshpejtojnë metabolizmin, ulin oreksin dhe rrisin ndjenjën e ngopjes. Sipas hulumtimeve, mund të mbrojë nga sëmundje të ndryshme, siç shkruan Healthline.

Ka një efekt të shkëlqyer në zemër, ul kolesterolin e keq dhe presionin e gjakut, duke ulur kështu rrezikun e aterosklerozës. Grejpfruti është ideal edhe për diabetikët sepse ka një indeks të ulët glicemik dhe pak kalori.

Përfitimet e ujit me grejpfrut

Lëngu i grejpfrutit hidraton trupin, gjë që është e rëndësishme jo vetëm gjatë vapës, por edhe kur humbni peshë. Falë fibrave përshpejton tretjen, rregullon punën e zorrëve dhe ndihmon në pastrimin e trupit nga toksinat.

Ju mund të pini ujë me grejpfrut disa herë në ditë, veçanërisht para ngrënies.

Do t’ju japë një ndjenjë ngopjeje sepse fibrat në grejpfrut mbushin stomakun tuaj, kështu që do të konsumoni më pak kalori.

Përveç kësaj, konsumimi i kësaj pije ndërmjet vakteve zvogëlon nevojën për ushqime jo të shëndetshme.

Një përfitim tjetër i ujit me grejpfrut është zvogëlimi i rritjeve të papritura të niveleve të glukozës në gjak, gjë që parandalon urinë dhe ngrënien e tepërt, dhe rrjedhimisht akumulimin e yndyrës.