Dhoma e Përfaqësuesve e SHBA do të rishqyrtojë të shtunën një projekt-ligj që do të ndalojë TikTok në SHBA nëse platforma e mediave sociale nuk i ndërpret lidhjet e saj me kompaninë mëmë të ByteDance dhe Kinën më gjerësisht. Projektligji do të detyronte ByteDance, kompaninë mëmë të TikTok, të shesë aplikacionin brenda muajve, ose do të ndalohet nga Apple dhe Google App Stores në SHBA.

Kjo do t’i jepte gjithashtu presidentit të SHBA fuqinë për të përcaktuar aplikacionet e tjera si një kërcënim të sigurisë kombëtare nëse ato kontrollohen nga një vend që konsiderohet armiqësor ndaj SHBA-së.

TikTok ka qenë në qendër të vëmendjes së autoriteteve amerikane prej muajsh, me shumë zyrtarë që besojnë se platforma e videove lejon Pekinin të spiunojë dhe manipulojë përdoruesit e tij amerikanë.

Presidenti i SHBA Joe Biden përsëriti “shqetësimin” e tij për TikTok gjatë një bisede me homologun e tij kinez Xi Jinping në fillim të prillit. Dhoma e Përfaqësuesve ka miratuar tashmë një tekst në mes të marsit që parashikon ndalimin e aplikimit, por teksti që atëherë ka qenë në pritje në parlament.