4 gusht 20415 – Aeroplani më i madh në botë do të bëjë fluturimin e parë vitin e ardhshëm.

‘Stratolaunch Carrier’ po ndërtohet në Kaliforni të Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe do të ketë një hapje krahësh prej 117 metrash. Funksioni i tij do të jetë për transport satelitësh me peshë mbi 6100 kg.

Nëse ky aeroplan do të ulej në mesin e një fushe futbolli, krahët e tij do të shkonin nga porta në portë.

/agjencia e lajmeve “Dyrrah”/