Durrës, mbyllet pas 5 muajsh cikli i parë i Akademisë së Lidershipit (VIDEO)

20/09/2018 - 14:57

Është mbyllur të mërkurën pas një pune intensive, e cila zgjati më shumë se 5 muaj cikli i parë i Akademisë së Lidershipit. Ky trajnim në të cilin mernin pjesë kryetarë bashkish, përfaqësues të zgjedhur në nivel lokal dhë nëpunës civilë vendorë të lartë mblodhi në qytetin e Durrësit personalitete në këtë ceremoni për të përshëndetur përkushtimin e treguar nga ana e pjesëmarrësve përgjatë këtij trajnimi, mes tyre i pranishëm ishte edhe Olsi Dekovi, drejtues i Zyrës së Këshillit të Evropës në Tiranë.

Ky program i qendrës së ekspertizës së Këshillit të Evropës u zbatua në bashkëpunim me shkollën shqiptare të administratës publike dhe akademisë së studimeve politike. Përgjatë këtij trajnimi pjesëmarrësit në të janë fokusuar më së shumti në rritjen e njohurive  dhe afësive të drejtuesve vendorë për të siguruar mirëqeverisjen dhe menaxhimin e njësive vendore sipas standardeve më të mira evropiane.

Programi i akademisë së lidershipit ka realizuar për herë të parë një cikël të tillë trajnimesh drejtuar autoriteteve të larta të pushtetit vendor kryetarëve, nënkryetarëve, drejtorëve të përgjithshëm, të cilët iu nënshtruan trajnimit në tre me synim zhvillimin e lidershipit për organizatat, lidershipit për strategjinë dhe lidershipin për ngritjen e kapaciteteve bazuar në 12 parimet e mirëqeverisjes të Këshillit të Evropës.

Në përfundim  të kësaj ceremonie pjesëmarrësit u certifikuan nga Këshilli i Evropës dhe Shkolla Shqiptare e Administratës Publike, bazuar mbi sistemin zyrtar të krediteve. Në përfundim të këtij trajnimi pjesëmarrësit janë shprehur se ka ndikuar mjaft pozitivisht për ta pasi rritja e kapaciteteve drejtuese nuk duhet të mungojë asnjëherë në fusha të tilla.

K.H.

/portali DurresLajm/

Video: 
Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Sipas raportit të Agjencisë Evropiane për Azilin (EASO) Shqipëria vazhdoi të ishte mes dhjetë vendeve me numrin më të madh të azilkërkues

Bashkia e Durrësit ka shpallur dy vende të lira pune.  Për të dy vendet vakante ftohen të gjithë kandidatët e interesuar të dorëzojnë dok

Në prill të vitit të kaluar Universiteti “Aleksandër Moisiu” në Durrës (UAMD) inauguroi dy investime të mëdha të bëra në fushën e Multime

Janë përzgjedhur 4 kandidatë për kreun e Byrosë Kombëtare të Hetimit.

Miratohet lista e tretë me 1588 emra të rinj që do të përfitojnë subvencionimin e qirasë në Durrës.

Gjykata Kundër Krimit të Oranizuar ka vendosur sot sekuestro të pronave të Altin Hajrit, i shpallur në kërkim për vrasjen e Jan Prengës.

Ish-këshilltari bashkiak nga radhët e PD-së së Durrësit, Ivo Jorgoni ka reaguar pas deklaratës së kreut të qeverisë, Edi Rama se nëse do

“Kemi gati strukturat për përballimin e koronavirusit të ri, për karantinimin e personave të dyshuar, strukturat spitalore për trajti