Fernando Alonso ka pësuar një aksident të tmerrshëm në garën e Australisë. Është një mrekulli, që spanjolli shpëtoi i pa pësuar asnjë lëndim trupor, pasi shpejtësia e tij ishte rreth 200 km/h.Alonso pati një përplasje me pilotin Gutierrez në fillim të garës së madhe të Australisë edhe pse makina e tij u rrotullua disa herë dhe u përplas në murin mbrojtës, për fat të mirë spanjolli i shpëtoi pa asnjë dëmtim. Pas garës ai është shprehur se ai ka shpëtuar vetëm falë Meclaren dhe drejtuesve të FIA-së që kanë bërë një punë të shkëlqyer në aspektin e sigurisë.