Presidenti i Shqipërisë, Bajram Begaj ka dënuar firmosjen e aktit për aneksimin e 4 rajoneve të Ukrainës nga Rusia.

Përmes një postimi në Twitter, Begaj thotë se kjo është një shkelje e përsëritur ndaj integritetit territorial të Ukrainës.

Sipas tij, sfida e hapur dhe flagrante e Rusisë ndaj ligjeve ndërkombëtare, është një lajm i keq për paqen dhe rendin botëror.

Postimi i Bajram Begajt:

Dënoj me forcë shkeljen e përsëritur të integritetit territorial të Ukrainës nga ana e Rusisë. Sfida e hapur dhe flagrante e Rusisë ndaj ligjeve dhe komunitetit ndërkombëtar është lajm i keq për paqen dhe rendin botëror.