Barcelona tashmë ka prezantuar me një video planet e saj për ndërtimin dhe rinovimin e stadiumit të tyre, nga Camp Nou në Espai Barca.

Një referendum do të ketë fjalën e fundit për të përshpejtuar punimet ,gjë për të cilën katalanasit do zaptojnë 18 hektarë tokë në qëndër të qytetit.Idea e tyre është të ndërtojnë shumë zyra dhe me një hotel të standarteve të larta.

Planimetria përfshin disa ndërtesa të reja dhe moderne ku do ta bënin stadiumin nga më të bukurit në Evropë.Kampusi i ri që ndodhet në planet e Barcelonës do të përfshijë shumë hapsira sportive dhe argëtimi.