Ish-presidenti i SHBA-së, Donald Trump, ka refuzuar të përjashtojë mundësinë e ndalimit të ndihmës ushtarake për Izraelin për të detyruar përfundimin e luftës në Gaza, nëse ai rizgjidhet.

Në një intervistë me revistën Time të botuar të martën, Trump këmbënguli në qëndrimin e tij muajin e kaluar se Izraeli duhet të “përfundojë luftën” përpara se të humbasë më shumë mbështetje ndërkombëtare.

“Unë mendoj se Izraeli ka bërë një gjë shumë keq: marrëdhëniet me publikun,” tha Trump për gazetën, duke shtuar se ai mendon se ushtria izraelite nuk duhet “të shkrepë fotografi çdo natë të ndërtesave që bien dhe bombardohen”.

I pyetur nëse ai do të përjashtonte mbajtjen ose zbatimin e kushteve për ndihmën ushtarake të SHBA-së për Izraelin në mënyrë që ta çonte luftën në një përfundim, Trump u përgjigj “jo”, përpara se të niste një kritikë të ashpër ndaj Netanyahut.