Klubi i Manchester United ka marr vendimin që Mason Greenwood të mos jetë më pjesë e ekipit të tyre.

Nëpërmjet një njoftimi në faqen zyrtare “Djajtë e Kuq” njoftojnë se pavarësisht se Greenwood u shpall i pafajshëm për akuzat e “përdhunimit, dhunës dhe kërcënimit me vdekje”, klubi nuk mund të lejojë që ai te jetë më pjesë e United.

 Manchester United ka përfunduar hetimin e tij të brendshëm në lidhje me akuzat e bëra kundër Mason Greenwood.

Procesi ynë filloi në shkurt 2023, pasi të gjitha akuzat kundër Mason u hoqën dhe lojtari u shpall i pafajshëm. Gjatë gjithë kësaj kohe, ne kemi marrë parasysh dëshirat, të drejtat dhe perspektivën e viktimës së supozuar së bashku me standardet dhe vlerat e klubit, dhe kemi kërkuar të mbledhim sa më shumë informacion dhe kontekst. Kjo na ka kërkuar që të vazhdojmë me ndjeshmëri dhe kujdes për të marrë prova që nuk janë në domenin publik, përfshirë edhe nga ata që kanë njohuri të drejtpërdrejta për rastin.

Bazuar në provat që kemi në dispozicion, ne kemi arritur në përfundimin se materiali i postuar në internet nuk ofronte një pamje të plotë dhe se Mason nuk kreu veprat për të cilat ishte akuzuar fillimisht. Thënë kështu, siç Mason e pranon publikisht sot, ai ka bërë gabime për të cilat po merr përgjegjësinë.

Të gjithë ata që janë përfshirë, përfshirë Mason, i njohin vështirësitë që ai të rifillojë karrierën e tij në Manchester United. Prandaj është rënë dakord reciprokisht se do të ishte më e përshtatshme që ai ta bënte këtë larg nga Old Trafford, dhe ne tani do të punojmë me Mason për të arritur atë rezultat”, thuhet në njoftimin e United.