Dy azilkërkues kanë kërcënuar se do të hidhen nga një ndërtesë në një bazë të ish-RAF, e cila ishte shndërruar në një vend strehimi.

Lajmi tronditës vjen mes paralajmërimeve për një krizë të shëndetit mendor në vendstrehimin e RAF Wethersfield mes një rritje të vetëdëmtimit dhe përpjekjeve për vetëvrasje.

Ky nuk është rasti i vetëm pasi ka pasur midis 5 dhe 10 përpjekje për vetëvrasje dhe 10 incidente të vetëlëndimit vetëm në janar 2024 në vendstrehimin në Essex, sipas organizatave bamirëse që operojnë në vend.

Ndërsa një tjetër skenë tronditëse tregon një burrë që pretendon se ka ikur nga talebanët dhe i thotë një gazetari të gjithë donin të vrisnin veten.

Wethersfield është shtëpia aktuale e 580 meshkujve dhe është një nga vendet e akomodimit masiv që përdoret së bashku me hotelet për të strehuar azilkërkuesit, ndërsa ata presin që kërkesa e tyre të shqyrtohet.