Me siguri këtë foto duhet ta keni parë të shpërndarë kohët e fundit nëpër rrjetet sociale në faqe të ndryshme.

Është vlerësuar si një ndër fotot më prekëse të historisë moderne dhe tregon një djalë të vogël që i bie violinës duke qarë.

Duket qartë nga vështrimi i tij dhimbja e madhe që ndien përbrenda.

Fotoja ka kapur djalin Brazilian Diego Frazzo Turkato, 12 vjeçarin që ishte duke i rënë violinës në funeralin e mësuesit të tij.

Melodia që po luhej në atë moment, ishte e preferuara e mësuesit të tij që e kishte shpëtuar djalin në foto nga varfëria dhe kriminaliteti, nga të cilat ishte i rrethuar.

Në këtë foto, humanizmi  flet me zërin më të lartë në botë: