Hormonet në trupin e njeriut luhaten shumë.

Kjo u ndodh si meshkujve ashtu edhe femrave. Në rastin e meshkujve, ndonjëherë, niveli i estrogjenit mund të jetë më shumë se sasia normale. Në këtë artikull duhet të jemi të vetëdijshëm për faktin se si burrat ashtu edhe gratë kanë estrogjen dhe testosteron. Dallimi i vetëm është në sasi. Të dyja këto hormone luajnë një rol në zhvillimin dhe funksionimin e duhur të organeve tona riprodhuese. Por, kur ka një çekuilibër mes hormoneve, kjo çon në probleme shëndetësore. Një rritje e niveleve të estrogjenit tek meshkujt mund të çojë në një mori problemesh.

Steriliteti

Niveli i duhur i estrogjenit në trupin e mashkullit është përgjegjës që ai të jetë pjellor dhe të jetë në gjendje të prodhojë spermë të shëndetshme. Por, kur ka estrogjen të tepërt në trup, mund të çojë në probleme që lidhen me fertilitetin.

Stresi

Problemet hormonale mund të çojnë në probleme të shumta shëndetësore dhe nga ana tjetër mund të ndikojnë në gjendjen e tyre mendore. Mund të çojë në stres, ankth dhe depresion.

Disfunksioni erektil

Nivelet e larta të estrogjenit në trup ndikojnë në pjellorinë dhe sistemin riprodhues dhe ka një ndikim serioz në performancën e tyre.

Rritja e yndyrës në trup

Së pari, problemet shëndetësore të lartpërmendura mund të prishin aktivitetet normale të një personi duke çuar në shtim në peshë. Së dyti, niveli i lartë i estrogjenit në trupin e një mashkulli mund të ushtrojë presion mbi qelizat, për të prodhuar insulinë dhe përfundimisht trupi mund të bëhet rezistent ndaj insulinës. Kjo mund të rrisë nivelin e glukozës në trup dhe të çojë në shtim në peshë.

Gjinekomastia

Një funksion tjetër i hormonit, estrogjenit është të stimulojë rritjen e gjinjve tek gratë. Por, kur meshkujt e kanë këtë hormon me tepricë, kjo mund të çojë në gjoks më të madh te meshkujt. Këtë gjendje quhet si gjinekomasti.