Vazhdojnë kërkimet për nënkolonelin e Forcave Ajrore dhe drejtuesin e skuadriljes që janë zhdukur pas rrëzimit të Phantom F-4, në jug të Andravidës, Greqi. 

Rreth orës 12:00, informacionet nga dhoma e operacionit të Forcave Ajrore dhe burime të tjera nga Pentagoni bëjnë me dije se rrënojat e avionit luftarak Phantom që ishte rrëzuar më herët në këtë zonë të detit Jon ndodheshin pranë Katakolës. 

Megjithatë, të njëjtat burime dy orë pas incidentit nuk kanë mundur të konfirmojnë nëse dy operatorët e Phantom kanë arritur të aktivizojnë në kohë mekanizmin e tyre të nxjerrjes. 

Në të njëjtën kohë, zyrtarë të Forcave Ajrore raportuan se rënia e Phantom me sa duket ishte për shkak të një defekti mekanik pasi më parë ishte dhënë një urdhër për të braktisur luftëtarin.

Sipas informacioneve, kur u konstatua se situata ishte kritike, Phantom me dy operatorët ishte në lartësinë 300 këmbë, afërsisht 100 metra.

Ekspertët shpjegojnë se në këtë lartësi nxjerrja e sigurt nuk është e mirëqenë sidomos nga një avion i tipit Phantom, por edhe se në këtë rast nxjerrja e sigurt e operatorëve ishte edhe më e vështirë duke qenë se anija ishte në fazë manovrimi. 

Sipas protokollit, faza e parë e identifikimit dhe shpëtimit në raste të tilla zgjat 72 orë. Përtej këtij afati kohor vijojnë hetimet për gjetjen e trupave. 

Një operacion i madh kërkim-shpëtimi është duke u zhvilluar për dy fluturuesit. Dy helikopterë AB-205 të Forcave Ajrore, një helikopter S-70 i Marinës, si dhe anije të Rojës Bregdetare po operojnë në zonë, ndërsa një C-130 është gjithashtu në gatishmëri maksimale.