Ioannis Sarmas mori detyrën e kryeministrit pak para orës 16:30, pasi u betua dhe shkoi në Megaros Maximos për të marrë detyrën nga Kyriakos Mitsotakis, deri në zgjedhjet e 25 qershorit.

Mitsotakis e priti në shkallët e godinës dhe më pas e shoqëroi në kryeministri. Aty, pasi i ka uruar “fat të mbarë” në detyrë, i ka dorëzuar një zarf voluminoz blu që përmban, tha ai, të gjithë informacionin e nevojshëm për të kryer detyrën dhe për t’u informuar për çështjet dhe detyrimet aktuale të brendshme dhe ndërkombëtare.

Duke u përgjigjur nga ana e tij, z. Sharma tha se qeveria e përkohshme do të kryejë punën e saj për të vazhduar funksionimin e shtetit, deri në zgjedhje, derisa të vijë përfituesi natyror që do të dalë nga vullneti i popullit.

Kyriakos Mitsotakis:“Zoti President, ju mirëpres në Pallatin Maksimos, dua t’ju uroj suksese në detyrën tuaj si kryeministër i përkohshëm dhe përfitoj nga rasti t’ju dorëzoj një dosje mjaft të rëndë e cila përfshin një sërë artikujsh që Besoj se do t’ju duket e dobishme si prezantimi përmbledhës i funksioneve dhe rezultateve të deklaruara të presidencës së qeverisë, plani i politikave të zbatuara të qeverisë për vitin 2023, një shënim i përgjithshëm me detyrimet ndërkombëtare të vendit, por edhe piketa kritike operacionale të së ardhmes. tremujorin si dhe planet vjetore të veprimit të ministrive . Besoj se në këtë mënyrë tregohet se stafi shtetëror siguron vazhdimësinë e makinerisë shtetërore dhe megjithëse Kushtetuta parashikon një kohë të caktuar në detyrat e qeverisë së përkohshme, siç e dini më mirë se unë ju jeni një qeveri me kompetenca të plota dhe për rrjedhojë duhet të sigurohemi që kalimi nga qeveria në largim në atë të përkohshme të bëhet me të gjitha rregullat që vendos vazhdimësia e shtetit. Prandaj dua t’ju uroj sërish forcë në detyrat tuaja dhe padyshim që jam gjithmonë në dispozicionin tuaj për çdo pyetje apo sqarim që mund të keni.”