Fituesit e Eurovizion “Kalush Orchestra” kanë nxjerrë në ankand trofeun që e fituan në Eurovizion.

Të njëjtit do të organizojnë edhe një iniciativë tjetër për kapelën e Oleh Psiuk, kapelë që ishte vënë në fokus të madh të medieve përgjatë performancës në skenën e madhe të Eurovizion.

Trofeu i Eurovizion ka dalë në ankand më 25 maj, dhe deri më tash grupi ka mbledhë 60 mijë euro, ndihmë që do të shkoj në Serihy Prytyla Charity Foundation, fondacion që mbështetë ushtrinë ukrainase.

“Ne fituam Eurovizion, tani duam të ndihmojmë Ukrainën që të fitojë luftën”, ka thënë Oleh. “Dua të shes këtë kapelë, dhe të gjitha paratë të shkojnë për ushtrinë ukrainase”, ka thënë vazhduar ai