Greqia vijon që të jetë nën pushtetin e flakëve ku zjarrfikësit vijojnë punën pa ndërprerje për shuarjen e tyre në disa zona.

Mediat vendase shkruajnë se zjarret vijojnë të shkrumbojnë sipërfaqe të tëra në zonën më të gjerë të Evros, Rodopës, Parnitës dhe Andros.

Në beteje më flakët forcat zjarrëfikëse vijojnë punën nga toka dhe nga ajri në përpjekje për të vënë nën kontroll vatrat e aktivizuar. Sipas informacioneve zyrtare nga Zjarrfikësja, në këtë moment fronte aktive janë në katër zona.

Për të tetën ditë vijon beteja e zhvilluar nga Zjarrfikëset në zonën më të gjerë të Aleksandrupolit dhe veçanërisht në pyllin e Dadias, ku shpërthimet janë të vazhdueshme. Vendi më i vështirë është ende afër Leptokarya. Në zonë operojnë 295 zjarrfikës, 16 këmbësorë, 85 automjete, 4 avionë dhe 3 helikopterë.

Në Rodopi zjarri vazhdon të digjet, me shpresën e zjarrfikësve dhe me ndihmën e erërave për një pamje më të mirë gjatë ditës.

Ndërkaq sipas autoriteve pjesë e hartës më të madhe të rrezikut nga zjarret janë Atika, Evia, Boeotia, Argolis, rajonet e Fthiotidës, Korinthisë, Evros dhe Kretës dhe Ishujt e Egjeut.