Karen Green mori një iPhone në vitin 2007, por bëri diçka që shumica e njerëzve nuk e bëjnë – ajo nuk e hapi kurrë.

iPhone i saj i gjeneratës së parë u shit në ankand për 63,356,40 dollarë (51,900 £) të dielën.

Kjo shpërtheu pritshmëritë që telefoni do të shkonte për 50,000 dollarë. Është gjithashtu 100 herë më shumë se kostoja origjinale e telefonit 8 GB prej 599 dollarësh.

Por mos prisni aq shumë për iPhone-in tuaj të vjetër, përveç nëse është ende në paketimin origjinal me mbështjellësin.

“Të zbulosh një model origjinal, të lëshuar për herë të parë nga viti 2007, ende krejt i ri me vulën e tij të fabrikës të paprekur, është vërtet e jashtëzakonshme,” tha Mark Montero i LCG Auctions për BBC News.

LCG Auctions trajtoi ankandin, i cili u hap me 2,500 dollarë më 2 shkurt dhe u mbyll të dielën pas 27 ofertave.

Miqtë i dhanë telefonin 8 GB si dhuratë zonjës Green në vitin 2007 kur ajo mori një punë të re, tha ajo në një intervistë të vitit 2019. Zonja Green sapo kishte blerë një telefon tjetër, kështu që e mbajti dhuratën pa e hapur.

“Është një iPhone,” mendoi ajo, “kështu që nuk do të dalë kurrë nga data”.

Për fat të saj, ajo kishte gabuar. Iphone-i i saj kontrollon të gjitha kutitë që kërkojnë koleksionistët e nivelit të lartë, thotë Montero: “relevanca, rrallësia dhe zëvendësueshmëria”.

“Vetëm i ri, i pahapur dhe i gjeneratës së parë, [iPhone] në gjendje të shkëlqyeshme janë të vlefshëm,” thotë ai.