Carlo Doglioni, president i Institutit të Gjeologjisë dhe Vullkanologjisë në Itali tha në një intervistë për Euronews Albania se është e pamundur të matet sa mund të jetë fuqia e një tërmeti që mund të bjerë në Itali, Shqipëri apo Turqi.

Doglioni shpjegoi se është një ligj i hartuar nga një gjeofizikant japonez që mund të përllogarisë sa do të zgjasin pasgoditjet por kjo varet nga fuqia e goditjes fillestare.

“Është një ligj i hartuar nga një gjeofizikant japonez që llogarit se kur përfundojnë lëkundjet sizmike, ka një ligj që na lejon të llogarisim se sa do të zgjasin pasgoditjet.

Por sa më i fortë tërmeti, aq më gjatë do vazhdojnë paslëkundjet”, tha sizmiologu.

Një tërmet tragjik goditi Turqinë mëngjesin e së hënës duke shkaktuar mbi 5000 viktima dhe mijëra të plagosur.

Carlo Doglioni, president i Institutit të Gjeologjisë dhe Vullkanologjisë në Itali tha në një intervistë për Euronews Albania se është e pamundur të matet sa mund të jetë fuqia e një tërmeti që mund të bjerë në Itali, Shqipëri apo Turqi.

Doglioni shpjegoi se është një ligj i hartuar nga një gjeofizikant japonez që mund të përllogarisë sa do të zgjasin pasgoditjet por kjo varet nga fuqia e goditjes fillestare.

“Është një ligj i hartuar nga një gjeofizikant japonez që llogarit se kur përfundojnë lëkundjet sizmike, ka një ligj që na lejon të llogarisim se sa do të zgjasin pasgoditjet. Por sa më i fortë tërmeti, aq më gjatë do vazhdojnë paslëkundjet”, tha sizmiologu.

Një tërmet tragjik goditi Turqinë mëngjesin e së hënës duke shkaktuar mbi 5000 viktima dhe mijëra të plagosur.