Ajaksi është në agoni të paparë. Ky klub aktualisht ndodhet në vend të fundit në kampionatin e Eredivisie. Së fundmi ata kanë emëruar trajnerin e ri, përkohësisht do të jetë në stol John Van Shcip. Historia e tij sesi mbërriti në krye të Ajax është jo pak e çuditshme.

“Mora një telefonatë ndërsa isha në Athinë me familjen time për funeralin e gruas sime. Mes rreshtave më pyetën nëse do të pranoja ofertën. Unë fola më herët me gruan time për këtë kalim te Ajaz dhe ajo më tha që duhet ta bëja. Kjo është arsyeja pse e pranova Ajax.Gruaja ime më dha një amin nga lart për Ajax-in, e di që eshtë me mua”, tha John Van Schip.