Për Sandro Tonalin po afron momenti i së vërtetës në çështjen e basteve. Avokatët e mesfushorit trokitën në të hënën me Zyrën e Prokurorit të FIGC për të diskutuar përfundimisht marrëveshjen e fajësisë së klientit të tyre. Një marrëveshje që dyja palët shpresojnë se do të arrijë sa më shpejt duke pasur parasysh kalendarin e ngjeshur që e pret Newcastle mes Champions League dhe Premier League. Për statusin zyrtar është i nevojshëm edhe miratimi i presidentit të FIGC-së, Gabriele Gravina, dhe i Prokurorisë së Përgjithshme për Sportin. Procesi i ndjekur është praktikisht i njëjtë me atë të Nicolò Fagiolit, edhe nëse ish-lojtari i Milanit do të përballet me një dënim më të rëndë, duke pasur parasysh bastet që përfshijnë edhe ish-skuadrën e tij.

Marrëveshja e pranimit të fajësisë duhet të përgjysmojë automatikisht skualifikimin e parashikuar nga ligji, por duke pasur parasysh vetëraportimin dhe qëndrimin bashkëpunues të lojtarit përpara referimit, sanksioni mund të reduktohet më tej. Sipas asaj që mësojmë, marrëveshja e mundshme mes palëve mund të çojë në një dënim 12-mujor, ndërsa përfaqësuesit e lojtarit synojnë reduktimin e dënimit në 10 muaj. Krahasuar me atë të Fagiolit, pozicioni i Tonalit është më serioz. Ish-lojtari i kuqezinjve në fakt ka pranuar se ka vënë bast edhe për Milanin dhe Prokuroria nuk do të mund ta injorojë këtë fakt.