A e keni pyetur ndonjëherë veten se çfarë ndodh me trupin tuaj kur qeshni?

Ja se si e qeshura ndikon në shëndetin:

E qeshura mund të ketë efekte pozitive në shëndetin tonë fizik dhe mendor.E qeshura është një sjellje shoqërore që na ndihmon të lidhemi me të tjerët dhe të ndajmë emocionet.

Llojet e ndryshme të të qeshurave mund të kenë funksione të ndryshme, të tilla si lidhja me të tjerët dhe duke treguar siklet ose parehati. E qeshura mund të përdoret në mjedise mjekësore, të tilla si trajtimi i depresionit dhe dhimbjeve kronike dhe përmirësimi i mirëqenies së përgjithshme.

Nëse është duke parë një komedi apo thjesht duke ndarë shaka me miqtë, sjellja e më shumë të qeshurave në jetën tonë të përditshme mund të çojë në një jetë më të shëndetshme dhe më të lumtur.

Ja se si e qeshura ndikon në shëndetin mendor:

Më shumë optimizëm
Humori mund të na ndihmojë të shohim anën e shkëlqyer të gjërave, të pakësojmë ndikimin negativ të stresit dhe të përmirësojmë pikëpamjen tonë të përgjithshme për jetën.

Forcon sistemin tonë imunitar
Studime të ndryshme kanë treguar se e qeshura ka një ndikim pozitiv në sistemin tonë imunitar, duke përmirësuar shëndetin tonë fizik dhe duke forcuar tërthorazi shëndetin tonë mendor.

Forcimi i marrëdhënieve
Kur të tjerët qeshin, kjo mund të provokojë një reaksion zinxhir pozitiv dhe ngjitës, gjë që na çon edhe të qeshim, duke krijuar kështu një ndjenjë lidhjeje shoqërore dhe mirëqenieje të përgjithshme.

Përmirësimi i humorit
E qeshura mund të veprojë si një formë e lehtësimit të stresit, duke na ndihmuar të përballojmë ndjenjat e vështira. Kur qeshim, madje për një çast, heqim dorë nga mendimet dhe ndjenjat negative, prandaj ndihemi të qetë.