Policia austriake ka arrestuar dy çifte të rinjsh nga Bavaria pasi kanë vizituar vendlindjen e Adolf Hitlerit. Oficerët morën masa kur panë një grua në grup duke kryer një përshëndetje naziste. 

Policia në Austrinë e Epërme tha të hënën se kishte arrestuar katër gjermanë që po vendosnin trëndafila të bardhë në kujtim të Adolf Hitlerit në shtëpinë ku lindi diktatori nazist. Grupi po vizitonte qytetin kufitar të Braunau am Inn pasditen e 20 prillit – ditëlindja e Hitlerit.

Çfarë tha policia?
Policia arrestoi dy motra, 24 dhe 26 vjeç, si dhe partnerët e tyre 29 dhe 31 vjeç. Grupi kishte vendosur lule në një parvaz të dritares së shtëpisë. Një nga gratë u pa nga policia duke përshëndetur në mënyrë naziste teksa dy çiftet pozonin për foto. Gruaja tha se gjesti kishte për qëllim shaka dhe se ajo nuk e kishte menduar seriozisht. Megjithatë, policia që inspektoi telefonin e saj gjeti mesazhe dhe fotografi me temë naziste që shpërndaheshin mes të katërve.

Policia tha se ata po i raportonin në prokurori me dyshimin për shkeljen e një ligji austriak që ndalon simbolet e nazizmit. Patrullat e policisë shtohen më 20 prill çdo vit, me vëmendje të veçantë që i kushtohet shtëpisë në Braunau am Inn. Hitleri jetoi në shtëpi deri në moshën tre vjeç, kur familja e tij u zhvendos në qytetin e afërt bavarez të Passau. Puna për të rimodeluar ndërtesën filloi në tetor, me rinovimin që synonte të parandalonte neo-nazistët të vizitonin vendin në kufi me Bavarinë. Ndërtesa në pronësi të shtetit do të përdoret si stacion policie dhe për trajnime për të drejtat e njeriut.