Gratë duhet të bëjnë pjesën e tyre për të parandaluar atë që është një proces i natyrshëm i përshtatjes ndaj një situate të re që çon në diçka më serioze. Ka të bëjë me të qenit i qetë, të mos mendosh më shumë sesa të kujdesesh për fëmijën, pa menduar për ndërlikime të tjera.

Ju duhet të pushoni për aq kohë sa të jetë e mundur, ashtu si fëmija, nuk mund të keni një nivel të lartë të kërkesës dhe nëse nuk arrini në gjithçka duhet t’i drejtoheni familjes dhe miqve. Është mirë të bësh biseda me partnerin ose rrethin më të afërt, të shmangësh stresin dhe të gjesh mënyra për t’u çlodhur, sportet si joga ose noti mund të jenë aleatë të mirë në këtë fazë.

Në rastet më të rënda, ndihma profesionale do të jetë e nevojshme për të parandaluar që depresioni të vazhdojë me kalimin e kohës, duke ndikuar në kujdesin ndaj foshnjës dhe lidhjen emocionale që krijohet me të. Një nënë në depresion ka si pasojë fëmijë të pasigurt me probleme në zhvillimin e tyre, prandaj në dyshimet e para është e nevojshme të shkoni te psikologu.