Udhëheqësi i Koresë së Veriut, Kim Jong Un thotë se tani është koha për të qenë më i përgatitur se kurrë për luftë, ndërsa ai vizitoi Universitetin e Ushtarakëve dhe Politikës Kim Jong Il.

Ai i bëri komentet e tij në të njëjtën ditë me zgjedhjet parlamentare rivale të Koresë së Jugut të mërkurën, në të cilat partia qeverisëse pësoi një humbje të madhe.

“Tani është koha për të qenë më plotësisht i përgatitur për një luftë se kurrë më parë,” tha udhëheqësi i Koresë së Veriut në Universitetin e Ushtarakëve dhe Politikës Kim Jong Il, duke përmendur “situatën e pasigurt dhe të paqëndrueshme ushtarake dhe politike” në disa shtete.

Koreja e Veriut ka shtuar akuzat ndaj Koresë së Jugut dhe SHBA, duke thënë se po provokojnë duke kryer “manovra lufte” dhe duke mbajtur stërvitje ushtarake me intensitet dhe shkallë më të madhe.

Në mars, Kim urdhëroi gjithashtu rritje të përgatitjeve për luftë pas inspektimit të trupave në një bazë të madhe të operacioneve ushtarake në perëndim të vendit.

Koreja e Veriut “duhet të jetë më e vendosur dhe më e përgatitur për një luftë, e cila duhet të fitohet pa dështuar, jo vetëm për një luftë të mundshme”, shtoi ai.

Që nga zgjedhja e presidentit të Koresë së Jugut, Yoon Suk-yeol në vitin 2022, tensionet mes dy Koreve janë shtuar.