Përfaqësuesi i Lartë i Bashkimit Evropian për Politikë të Jashtme, Josep Borrell tha dje se çdo përpjekje për të vënë në pikëpyetje marrëveshjen e Ohrit është e kotë. Përmes një deklarate për shtyp para fillimit të Samitit të liderëve të BE-së, Borrell tha se palët kanë rënë dakord, marrëveshja duhet të zbatohet dhe nuk ka vend për dyshime. “Çdo përpjekje për të vënë në pikëpyetje marrëveshjen është e kotë. Marrëveshja është rënë dakord, ajo duhet të zbatohet dhe nuk ka vend për ta vënë në dyshim atë…”, tha Borrell.

Sipas tij, marrëveshja është një e tërë dhe duhet të zbatohet nga të gjitha palët. “Është një e tërë, duhet të zbatohet nga të gjitha palët, në mënyrë gjithëpërfshirëse dhe ne do të ndjekim me vëmendje kush zbaton dhe kush jo. Unë do t’i këshilloja të mos synojnë askënd, por të bëjnë punën e tyre”, tha kreu. të politikës së jashtme të BE-së. Kujtojmë se të shtunën, më 18 mars, në Ohër të Maqedonisë së Veriut, pas 12 orësh negociata mes kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti dhe presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuçiq, u arrit marrëveshja për aneksin për zbatim. të Planit Evropian për dialog, por pa palët nënshkruese.

Udhërrëfyesi për zbatimin e planit evropian parashikon që të dy vendet të angazhohen plotësisht për të respektuar të gjitha nenet e Marrëveshjes dhe aneksin e saj. BE e ka quajtur takimin shumë të suksesshëm. Por, edhe këtë herë ka pasur interpretime të ndryshme të palëve se çfarë marrëveshje është arritur. Mos nënshkrimi i dokumentit ka ngjallur dyshime në opinionin publik nëse marrëveshja e Ohrit mund të konsiderohet ligjërisht e detyrueshme, ndaj përgjigje për këtë duket se është reagimi i Borrelit. në Ohër të Maqedonisë së Veriut, pas 12 orësh negociata mes kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti dhe presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuçiq, është arritur marrëveshja për Aneksin për zbatimin e Planit Evropian për dialog, por pa nënshkrimi i palëve.

Udhërrëfyesi për zbatimin e planit evropian parashikon që të dy vendet të angazhohen plotësisht për të respektuar të gjitha nenet e Marrëveshjes dhe aneksin e saj. BE e ka quajtur takimin shumë të suksesshëm. Por, edhe këtë herë ka pasur interpretime të ndryshme të palëve se çfarë marrëveshje është arritur.

Mos nënshkrimi i dokumentit ka ngjallur dyshime në opinionin publik nëse marrëveshja e Ohrit mund të konsiderohet ligjërisht e detyrueshme, ndaj përgjigje për këtë duket se është reagimi i Borrelit. në Ohër të Maqedonisë së Veriut, pas 12 orësh negociata mes kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti dhe presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuçiq, është arritur marrëveshja për Aneksin për zbatimin e Planit Evropian për dialog, por pa nënshkrimi i palëve. Udhërrëfyesi për zbatimin e planit evropian parashikon që të dy vendet të angazhohen plotësisht për të respektuar të gjitha nenet e Marrëveshjes dhe aneksin e saj. BE e ka quajtur takimin shumë të suksesshëm. Por, edhe këtë herë ka pasur interpretime të ndryshme të palëve se çfarë marrëveshje është arritur. Mos nënshkrimi i dokumentit ka ngjallur dyshime në opinionin publik nëse marrëveshja e Ohrit mund të konsiderohet ligjërisht e detyrueshme, ndaj përgjigje për këtë duket se është reagimi i Borrelit.