Tuneli i Llogarsë do të hapet më 5 korrik 2024. Lajmin e ka bërë të ditur kryeministri i vendit, Edi Rama në një postim në “Facebook”.

Krahas lajmit, kryeministri Rama ka shpërndarë dhe një pamje më të plotë të tunelit të Llogarasë, ku po kryhen punimet e fundit deri në hapjen e tij.

Puna për tunelin do të rifillojë në vjeshtë për të përfunduar të gjithë veprën, përfshirë tunelin e emergjencës.

Këtë vit kalimi në tunel do të jetë falas, ndërsa pagesa do të nisë nga viti i ardhshëm.

Tuneli i Llogarasë, me një gjatësi 5.9 kilometra, do të shkurtojë kohën e udhëtimit nga Vlora për në Palasë në vetëm 20 minuta.