Pas sulmit në Mannheim, një video afërsisht një minutëshe u shfaq në platformën TikTok, në të cilën një burrë me pseudonimin “Imam Meti” lavdëronte në gjermanisht terroristin dhe bëri thirrje për akte dhune islamike.

Burri pohoi, ndër të tjera, se sulmuesi i Mannheim-it meritonte “nivelin më të lartë në parajsë” dhe se ai ishte “modeli i tij”.

Sipas informacioneve të SPIEGEL, autoritetet e sigurisë tani kanë identifikuar personin në video.

Më konkretisht bëhet fjalë për Muhamed R., i lindur në vitin 1988 në Prishtinë.

35-vjeçari ka qenë prej kohësh në survejimin e autoriteteve. Sipas qarqeve të sigurisë, ai ka shpërndarë në të kaluarën video të shumta me përmbajtje islamiste dhe antisemite.

Në fund të vitit të kaluar, për shembull, thuhet se ai ka bërë thirrje që njerëzit të udhëtojnë në Izrael dhe të sulmojnë shtetin izraelit.

Për më tepër, ai jetoi në Gjermani nga viti 1991 deri në 2019.

Në vitin 2018, gjykata e rrethit të Hamburgut lëshoi ??një urdhër penal kundër tij – për rezistencë ndaj oficerëve të zbatimit të ligjit në lidhje me fyerje dhe lëndim trupor me dashje.

Disa vite më parë, autoritetet e Hamburgut filluan gjithashtu procedurat e dëbimit kundër tij. Mirëpo, 35-vjeçari, i cili mësohet se ka përdorur disa identitete të mbuluara, është fshehur dhe që atëherë është në kërkim nga autoritetet. Rrethet e sigurisë dyshojnë se ai ndodhet jashtë vendit. Sipas informacioneve të SPIEGEL,  atij i ndalohet hyrja në zonën Shengen.